събота, 28 февруари 2015 г.

Леко запържени тиквички и зеленчуци

Първият ден от постите, в който мога да използвам мазнина, съвсем спонтанно реших да си спретна едни леко запържени тиквички и зеленчуци.

Стана много вкусно и определено ще си го сготвя и друг път.







А ето и необходимите продукти:

  1. Тиквички - 1 кг.
  2. Моркови - 2 бр.
  3. Замразени зеленчуци (каквито харесвате)
  4. Замразен спанак - 2 кубчета
Начин на приготвяне:
  1. Тиквичките и морковите ги рендосвате спираловидно, с рендето, за което писах ТУК
  2. В не много мазнина, която предварително е нагрята, започвате да слагате на порции тиквичките и морковите.
  3. Пържите ги (задушавате) за по няколко минути. Не им трябва много, защото бързо стават. Също така, не е нужна много мазнина, защото тиквичките пускат сок, в който сами се задушават.
  4. Когато тиквичките станат готови, в малко повече мазнина слагате от любимите си замразени зеленчуци + спанака.
  5. Когато станат и зеленчуците готови - вече може да сервирате.
  6. Тиквичките можете да подправите със сол и оцет.


Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар