В общи линии, когато не можеш да използваш мазнина в рецептите си, трябва да ги приготвяш с варене или печене. Така че, реших да си спретна един малко по-различен от очакваното винегрет, поднесен с много рукола.
- Картофи - 1 кг.
- Цвекло - 1 бр.
- Кисели краставички - 200 гр.
- Моркови - 2 бр. (може и без тях. Аз бях забравила да ги купя и не съм ги използвала в рецептата.)
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Картофите, цвеклото и морковите се слагат заедно да се сварят. Картофите и цвеклото не се белят, защити това ще се направи след като се сварят.
- Когато картофа се свари - махаме всичко от котлона и го охлаждаме със студена вода.
- Обелваме картофите и цвеклото.
- Нарязваме на едри кубчета картофите, а цвеклото и морковите - на ситно.
- Нарязваме киселите краставички на шайби и добавяме в купата към останалите неща.
- Разбъркваме хубаво и добавяме сол на вкус.
- Сервираме с прясна рукола.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар