петък, 27 февруари 2015 г.

Нещо като винегрет

В общи линии, когато не можеш да използваш мазнина в рецептите си, трябва да ги приготвяш с варене или печене. Така че, реших да си спретна един малко по-различен от очакваното винегрет, поднесен с много рукола.








Ето и какви са продуктите:
  1. Картофи - 1 кг.
  2. Цвекло - 1 бр.
  3. Кисели краставички - 200 гр.
  4. Моркови - 2 бр. (може и без тях. Аз бях забравила да ги купя и не съм ги използвала в рецептата.)
  5. Сол на вкус
Начин на приготвяне:
  1. Картофите, цвеклото и морковите се слагат заедно да се сварят. Картофите и цвеклото не се белят, защити това ще се направи след като се сварят.
  2. Когато картофа се свари - махаме всичко от котлона и го охлаждаме със студена вода.
  3. Обелваме картофите и цвеклото.
  4. Нарязваме на едри кубчета картофите, а цвеклото и морковите - на ситно.
  5. Нарязваме киселите краставички на шайби и добавяме в купата към останалите неща.
  6. Разбъркваме хубаво и добавяме сол на вкус.
  7. Сервираме с прясна рукола.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар