Календар

Здравейте скъпи читатели,
Казвам се Кристи Лазарова и реших да създам блог, в който да публикувам рецеприте си на нещата, които ще готвя по време на Великденските пости 2015.

Особеното е, че няма да използвам глутен и рецептите ми ще са съобразени с календара на православните пости, според изискванията на Българската православна църква.

През различните дни от Великденските пости може да се яде храна от растителен произход, в някои дни без растителни мазнини, в други пък може да се добавя риба.
А ето и какво може да се яде през различните дни:
  • В седмицата преди започването на постите, т.е. от 16.02.2015 г. до 22.02.2015 г. може да се яде растителна храна, млечни продукти, растителни мазнини, яйца, но БЕЗ месо и риба.

Постите започват на 23.02.2015 г. и продължават до 11.04.2015 г. (включително).

  • От 23.02.2015 г. до 27.02.2015 г. се ядът САМО растителни храни, БЕЗ растителни мазнини, т.е. олио, зехтин и други са забранени.
  • От 28.02.2015 г. до 24.03.2015 г. се яде растителна храна и растителна мазнина, но БЕЗ риба, т.е. олио, зехтин и други са позволени.
  • 25.03.2015 г. - позволено е да се яде РИБА.
  • От 26.03.2015 г. до 04.04.2015 г. се яде растителна храна и растителна мазнина, но БЕЗ риба, т.е. олио, зехтин и други са позволени.
  • 05.04.2015 г. - позволено е да се яде РИБА.
  • От 06.04.2015 до 08.04.2015 г. се ядът САМО растителни храни, БЕЗ растителни мазнини, т.е. олио, зехтин и други са забранени.
  • 09.04.2015 г. се яде растителна храна и растителна мазнина, но БЕЗ риба, т.е. олио, зехтин и други са позволени.
  • 10.04.2015 г. - НИЩО НЕ СЕ ЯДЕ
  • 11.04.2015 г. се яде растителна храна и растителна мазнина, но БЕЗ риба, т.е. олио, зехтин и други са позволени.
12.04.2015 Г. - Край на Великденския пост за 2015 г.








    Няма коментари:

    Публикуване на коментар