понеделник, 2 март 2015 г.

Спаначена каша с ориз и чесън

Нали са почивни дни, та реших, че спокойно мога да си позволя втори ден рецептата ми да включва голямо количество чесън.
Гарантирам ви, че се получи много вкусна спаначена каша, но вие ако не обичате чесън - просто не го слагайте в рецептата.







Необходимите продукти за моята спаначена каша с ориз и чесън са:
  1. 4 бр. червени чушки
  2. 400 гр. (1 опаковка) замразен спанак. Аз взимам на Бондюел, защото е с най-добър вкус.
  3. 200 гр. суров ориз
  4. 1 глава чесън
  5. 1 връзка копър
  6. Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
  1. Изпържете чушките.
  2. Към тях добавете спанака и сипете 200 мл. вода.
  3. Когато спанака се размрази - добавете ориза и сипете 300 мл. вода.
  4. Сместа се готви в тигана докато ориза стане готов. Разбърквайте често и ако е необходимо - добавяйте вода.
  5. 10-15 минути преди да махнете манджата от котлона - добавете към нея нарязания на ситно чесън, както и нарязани дръжките на копъра.
  6. След 10 минути махнете от котлона и добавете останалия копър.
  7. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте със зелена салата, защото се комбинират перфектно!


Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар