Може и да ви звучи малко странно рецептата, но определено стана много вкусно.
Отново се прави бързо и лесно, което е и нормално, защото повечето рецепти ги спретвам вечер след работа, а това ги прави и лесни за приготвяне от всеки - даже и ако е нов в готвенето.
И така, за днешната рецепта лук с елда и кашкавал са нужни следните продукти:
- 200 гр. сурова гречка (елда)
- 4 големи глави лук
- 200 гр. кашкавал
- Олио
- Сол
- 1 връзка копър
- 1 връзка магданоз
- 200 мл. вода
Начин на приготвяне:
- Сварявате гречката, като повече за това как се вари съм писала в новата ми рецепта за Безглутенов десерт с гречка и сусамов тахан
- Изсипвате водата на вече сварената гречка.
- 4-те глави лук ги нарязвате на малки купчета и слагате да се пържат в тиган с гореща мазнина.
- Пържите лука докато омекне, но да не се разкашка, нека да остане леко хрупкав.
- След като лукът е достатъчно мек към него прибавяте сварената гречка и доливате 200 мл. вода.
- Ако е необходимо доливайте олио.
- Сложете сол на вкус и оставете за 5 минути.
- Накрая изключете котлона и добавете 200 гр. настърган кашкавал.
Готово, имате едно прекрасно и различно от обичайните ястия. Прави се бързо, лесно и е сравнително евтино.
Когато сервирате може да поднесете към него любимата си салата, както и кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар