четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Лук с елда и кашкавал

Може и да ви звучи малко странно рецептата, но определено стана много вкусно. 
Отново се прави бързо и лесно, което е и нормално, защото повечето рецепти ги спретвам вечер след работа, а това ги прави и лесни за приготвяне от всеки - даже и ако е нов в готвенето.

И така, за днешната рецепта лук с елда и кашкавал са нужни следните продукти:

  1. 200 гр. сурова гречка (елда)
  2. 4 големи глави лук
  3. 200 гр. кашкавал
  4. Олио
  5. Сол
  6. 1 връзка копър
  7. 1 връзка магданоз
  8. 200 мл. вода
Начин на приготвяне:
  1. Сварявате гречката, като повече за това как се вари съм писала в новата ми рецепта за Безглутенов десерт с гречка и сусамов тахан
  2. Изсипвате водата на вече сварената гречка.
  3. 4-те глави лук ги нарязвате на малки купчета и слагате да се пържат в тиган с гореща мазнина.
  4. Пържите лука докато омекне, но да не се разкашка, нека да остане леко хрупкав.
  5. След като лукът е достатъчно мек към него прибавяте сварената гречка и доливате 200 мл. вода.
  6. Ако е необходимо доливайте олио.
  7. Сложете сол на вкус и оставете за 5 минути.
  8. Накрая изключете котлона и добавете 200 гр. настърган кашкавал.
Готово, имате едно прекрасно и различно от обичайните ястия. Прави се бързо, лесно и е сравнително евтино.

Когато сервирате може да поднесете към него любимата си салата, както и кисело мляко.



Няма коментари:

Публикуване на коментар