вторник, 17 февруари 2015 г.

Качамак със сирене и масло

Тъй като остават само няколко дни, в които могат да се хапват млечни продукти и яйца, съм решила и рецептите, които ще приготвям да са с такива съставки.

А какво по-подходящо от един качамак със сирене. Хем е нещо, което не съм яла от няколко години, хем се готви бързо и лесно, а е и сравнително евтино :)

И така, ето как приготвих моя качамак със сирене и масло:


Продукти:
  1. 500 мл. вода
  2. 200 гр. Царевичен грис (купих на Крина)
  3. 1 ч.л сол,  която се слага във водата
  4. Сирене
  5. Краве масло (аз използвам винаги домашно краве масло или немско)









Начин на приготвяне:
  1. Водата се слага да заври
  2. Когато заври водата слагаме 1 ч.л. сол и започваме бавно да добавяме царевичния грис, като бъркаме, за да не загори.
  3. Бъркането и добавянето на царевичния грис става в рамките на 2-3 минути. Ако ни се стори, че е много суха сместа (трябва да стане гъста каша) - може да добавим още 100 мл. вода и да разбъркаме.
  4. Махаме гъстата каша от котлона и веднага добавяме масло на вкус и натрошено сирене.
Ястието се хапва топло.
Ако вече е изстинало, за да го направим отново вкусно и апетитно - можем да добавим малко масълце и сирене и да го стоплим отново.
Може да се хапне със салата. Аз си направих салата от:
  • Настъргани моркови, 
  • Настъргано цвекло, 
  • Зехтин, 
  • Оцет,
  • Сол. 
 Стана чудесно, облизах си пръстите, а и на колегите май им се дояде :)
Добър апетит! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар