Тъй като остават само няколко дни, в които могат да се хапват млечни продукти и яйца, съм решила и рецептите, които ще приготвям да са с такива съставки.
А какво по-подходящо от един качамак със сирене. Хем е нещо, което не съм яла от няколко години, хем се готви бързо и лесно, а е и сравнително евтино :)
И така, ето как приготвих моя качамак със сирене и масло:
Продукти:
- 500 мл. вода
- 200 гр. Царевичен грис (купих на Крина)
- 1 ч.л сол, която се слага във водата
- Сирене
- Краве масло (аз използвам винаги домашно краве масло или немско)
Начин на приготвяне:
- Водата се слага да заври
- Когато заври водата слагаме 1 ч.л. сол и започваме бавно да добавяме царевичния грис, като бъркаме, за да не загори.
- Бъркането и добавянето на царевичния грис става в рамките на 2-3 минути. Ако ни се стори, че е много суха сместа (трябва да стане гъста каша) - може да добавим още 100 мл. вода и да разбъркаме.
- Махаме гъстата каша от котлона и веднага добавяме масло на вкус и натрошено сирене.
Ястието се хапва топло.
Ако вече е изстинало, за да го направим отново вкусно и апетитно - можем да добавим малко масълце и сирене и да го стоплим отново.
Може да се хапне със салата. Аз си направих салата от:
- Настъргани моркови,
- Настъргано цвекло,
- Зехтин,
- Оцет,
- Сол.
Добър апетит! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар