понеделник, 16 февруари 2015 г.

Великденски пости 2015 - рецепта първа

Здравейте скъпи читатели,
Казвам се Кристи Лазарова и реших да създам блог, в който да публикувам рецептите си на нещата, които ще готвя по време на Великденските пости 2015.

Особеното е, че няма да използвам глутен и рецептите ми ще са съобразени с календара на православните пости, според изискванията на Българската православна църква.

Първата рецепта, с която започвам също е спонтанна и тя е на гъби с ориз, защото ми се бяха дояли :)
Гъби с ориз
Продукти:
  1. 3 глави лук;
  2. 500 гр. култивирани печурки
  3. 300 гр. ориз
  4. Олио
  5. Сол
  6. Копър
  7. Магданоз
  8. Вода
Начин на приготвяне:
  1. Лукът се нарязва и запържва с олиото. Към него се добавят нарязаните гъби и също за запържват.
  2. Когато лукът и гъбите се запържат ги махаме от котлона и ги изсипваме в една тава.
  3. Измиваме 300 гр. ориз и го добавяме в тавата с гъбите и лука.
  4. Поръсваме сол на вкус.
  5. Слагаме вода в тавата, така че да покрие ориза, гъбите и лука.
  6. Печем докато ориза стане готов.
  7. По врем на готвенето, ако е необходимо, може да долеете още вода, така че наблюдавайте ястието.
  8. Когато всичко е готово нарежете по половин връзка копър и магданоз, добавете към манджата и разбъркайте.
Да ви е сладко! Като добавка - можете да използвате кисело мляко, сирене и/или кашкавал, които са позволени до 22.02.2015 г. За повечче информация виж календарът за Великденските пости




Няма коментари:

Публикуване на коментар