Казвам се Кристи Лазарова и реших да създам блог, в който да публикувам рецептите си на нещата, които ще готвя по време на Великденските пости 2015.
Особеното е, че няма да използвам глутен и рецептите ми ще са съобразени с календара на православните пости, според изискванията на Българската православна църква.
Първата рецепта, с която започвам също е спонтанна и тя е на гъби с ориз, защото ми се бяха дояли :)
Първата рецепта, с която започвам също е спонтанна и тя е на гъби с ориз, защото ми се бяха дояли :)
Гъби с ориз
Продукти:
- 3 глави лук;
- 500 гр. култивирани печурки
- 300 гр. ориз
- Олио
- Сол
- Копър
- Магданоз
- Вода
Начин на приготвяне:
- Лукът се нарязва и запържва с олиото. Към него се добавят нарязаните гъби и също за запържват.
- Когато лукът и гъбите се запържат ги махаме от котлона и ги изсипваме в една тава.
- Измиваме 300 гр. ориз и го добавяме в тавата с гъбите и лука.
- Поръсваме сол на вкус.
- Слагаме вода в тавата, така че да покрие ориза, гъбите и лука.
- Печем докато ориза стане готов.
- По врем на готвенето, ако е необходимо, може да долеете още вода, така че наблюдавайте ястието.
- Когато всичко е готово нарежете по половин връзка копър и магданоз, добавете към манджата и разбъркайте.
Да ви е сладко! Като добавка - можете да използвате кисело мляко, сирене и/или кашкавал, които са позволени до 22.02.2015 г. За повечче информация виж календарът за Великденските пости
Няма коментари:
Публикуване на коментар