Както сигурно вече сте разбрали, идеята на споделянето на рецепти за Великденските пости се породи и от факта, че няма да използвам нито една храна, която съдържа глутен.
Все пак, времето на постите не е никак малко, така че съм се подготвила и с идеи за десерти без глутен :)
Първият ми десерт е с тиква и сушени плодове и ето как се приготвя:
- Тиква (колкото искате да хапнете)
- 1,2 шепи стафиди
- 1,2 шепи червени сушени боровинки
- 6 сини сливи (без костилки и нарязани)
- 6-9 фурми (без костилки и нарязани)
- Вода
Начин на приготвяне:
- Тиквата се нарязва на купчета и се поставя в тенджера
- Над тиквата се слагат стафидите, боровинките, нарязаните сини сливи и фурми.
- Залива се с вода, която почти да е покрила плодовете, но да не е на 100% над тях.
- Всичко това се слага да се вари докато водата изври и тиквата стане готова.
След изстиване е готово за консумация. Не е използвана захар, защото сушените плодове дават достатъчно сладост.
Можете да използвате, каквито и колкото си поискате сушени плодове :)
Добър апетит! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар