вторник, 17 февруари 2015 г.

Десерт от тиква със сушени плодове

Както сигурно вече сте разбрали, идеята на споделянето на рецепти за Великденските пости се породи и от факта, че няма да използвам нито една храна, която съдържа глутен.

Все пак, времето на постите не е никак малко, така че съм се подготвила и с идеи за десерти без глутен :)

Първият ми десерт е с тиква и сушени плодове и ето как се приготвя:
Продукти:
  1. Тиква (колкото искате да хапнете)
  2. 1,2 шепи стафиди
  3. 1,2 шепи червени сушени боровинки
  4. 6 сини сливи (без костилки и нарязани)
  5. 6-9 фурми (без костилки и нарязани)
  6. Вода
Начин на приготвяне:
  1. Тиквата се нарязва на купчета и се поставя в тенджера
  2. Над тиквата се слагат стафидите, боровинките, нарязаните сини сливи и фурми.
  3. Залива се с вода, която почти да е покрила плодовете, но да не е на 100% над тях.
  4. Всичко това се слага да се вари докато водата изври и тиквата стане готова.
След изстиване е готово за консумация. Не е използвана захар, защото сушените плодове дават достатъчно сладост.
Можете да използвате, каквито и колкото си поискате сушени плодове :)


Добър апетит! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар