Продължавам да се възползвам от възможността да хапвам млечни продукти до 22.02.2015 г., така че тази рецепта ще е с броколи, кашкавал и сирене.
Искам да уточня, че използвах прясно броколи, а не замразено и вкуса е абсолютно различен. Броколите станаха съвсем леки и с ненатрапчив аромат, така че ако не сте големи фенове на тях - пробвайте тази рецепта. Мисля, че ще ви хареса :)
А ето и какво е необходимо за приготвянето на моята рецепта:
Продукти:
- Едно прясно броколи
- 150 гр. рендосан кашкавал
- 50 гр. рендосано краве сирене
- 4 стръка магданоз
- 4 стръка копър
- Олио
- Вода
Начин на приготвяне:
- В тенджера сипвате водата (колкото да се поберат броколите) да заври.
- Броколите ги накъсвате (нарязвате) на парчета.
- След като водата заври - изсипвате в нея нарязаните броколи и ги оставяте да се варят 5 минути.
- Една малка тавичка я намазвате с олио.
- Сварените броколи (варите само 5 минути) ги вадите и редите в тавичката (без водата) плътно едно до друго.
- Върху наредените броколи поръсвате нарязания магданоз и копър.
- След това поръсвате сиренето.
- Накрая слагате рендосания кашкавал.
- Така подредените неща ги слагате в гореща фурна и печете докато кашкавала се разстопи, без да прави коричка.
Към вашата порция можете да добавите маслини и салата от червено цвекло и моркови, за която писах вчера, но днес добавих към нея копър и магданоз.
В рецептата не е използвана сол, защото сиренето и кашкавала имат достатъчно.
Не се използва допълнително мазнина, освен за намазняване на тавата, защото отново сиренето и кашкавала имат достатъчно.
Използва се прясно броколи, а не замразено, защото вкуса е по-различен, по нежен и го няма онзи натрапчив мирис и вкус, който го има при замразените броколи.
Искам да добавя още една интересна информация за броколите - оказа се, че са супер помощник срещу стомашни киселини. След като приготвих рецептата си сложиш няколко малки парчета, за да пробвам новата си рецепта и буквално за минути ми изчезнаха киселините, които ме тормозеха през целия ден.
Още ли се чудите дали да хапнете броколи :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар