сряда, 18 февруари 2015 г.

Броколи с кашкавал и сирене

Продължавам да се възползвам от възможността да хапвам млечни продукти до 22.02.2015 г., така че тази рецепта ще е с броколи, кашкавал и сирене.

Искам да уточня, че използвах прясно броколи, а не замразено и вкуса е абсолютно различен. Броколите станаха съвсем леки и с ненатрапчив аромат, така че ако не сте големи фенове на тях - пробвайте тази рецепта. Мисля, че ще ви хареса :)

А ето и какво е необходимо за приготвянето на моята рецепта:

Продукти:
  1. Едно прясно броколи
  2. 150 гр. рендосан кашкавал
  3. 50 гр. рендосано краве сирене
  4. 4 стръка магданоз
  5. 4 стръка копър
  6. Олио
  7. Вода
Начин на приготвяне:
  1. В тенджера сипвате водата (колкото да се поберат броколите)  да заври.
  2. Броколите ги накъсвате (нарязвате) на парчета.
  3. След като водата заври - изсипвате в нея нарязаните броколи и ги оставяте да се варят 5 минути.
  4. Една малка тавичка я намазвате с олио.
  5. Сварените броколи (варите само 5 минути) ги вадите и редите в тавичката (без водата) плътно едно до друго.
  6. Върху наредените броколи поръсвате нарязания магданоз и копър.
  7. След това поръсвате сиренето.
  8. Накрая слагате рендосания кашкавал.
  9. Така подредените неща ги слагате в гореща фурна и печете докато кашкавала се разстопи, без да прави коричка.
Честито, вашата манджа е готова за около 20 минути :)

Към вашата порция можете да добавите маслини и салата от червено цвекло и моркови, за която писах вчера, но днес добавих към нея копър и магданоз.

В рецептата не е използвана сол, защото сиренето и кашкавала имат достатъчно.
Не се използва допълнително мазнина, освен за намазняване на тавата, защото отново сиренето и кашкавала имат достатъчно.
Използва се прясно броколи, а не замразено, защото вкуса е по-различен, по нежен и го няма онзи натрапчив мирис и вкус, който го има при замразените броколи.


Искам да добавя още една интересна информация за броколите - оказа се, че са супер помощник срещу стомашни киселини. След като приготвих рецептата си сложиш няколко малки парчета, за да пробвам новата си рецепта и буквално за минути ми изчезнаха киселините, които ме тормозеха през целия ден.

Още ли се чудите дали да хапнете броколи :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар