Днешната рецепта успях да заснема преди да бъде нападната и опустошена :)
Прави се лесно, доста бързо и отново е съобразена така, че да не се добавят към нея никакви мазнини.
Това е блог с рецепти за Великденските пости. Тук ще намерите моите постни (вегански) рецепти без глутен.
вторник, 24 февруари 2015 г.
понеделник, 23 февруари 2015 г.
Боб с маслини и рукола
За съжаление, тази рецепта докато я снимам беше изядена, което пък е показател, че е доста вкусна и обичана у дома.
Рецептата не включва в себе си никаква добавена мазнина и е точно за дните до петък, когато олиото и подобни на него продукти трябва да се спрат или ограничат до минимум.
четвъртък, 19 февруари 2015 г.
Лук с елда и кашкавал
Може и да ви звучи малко странно рецептата, но определено стана много вкусно.
Отново се прави бързо и лесно, което е и нормално, защото повечето рецепти ги спретвам вечер след работа, а това ги прави и лесни за приготвяне от всеки - даже и ако е нов в готвенето.
И така, за днешната рецепта лук с елда и кашкавал са нужни следните продукти:
Безглутенов десерт с гречка и сусамов тахан
Днес ще ви представя моята нова сладка рецепта, която е без глутен и добавена захар.
Тя се прави бързо и лесно, а съставките и са само 3 - гречка (елда), сусамов тахан и петмез от фурми.
Естествено, ако се чудите от къде да ги купите - отговорът е от пазара.
сряда, 18 февруари 2015 г.
Броколи с кашкавал и сирене
Продължавам да се възползвам от възможността да хапвам млечни продукти до 22.02.2015 г., така че тази рецепта ще е с броколи, кашкавал и сирене.
Искам да уточня, че използвах прясно броколи, а не замразено и вкуса е абсолютно различен. Броколите станаха съвсем леки и с ненатрапчив аромат, така че ако не сте големи фенове на тях - пробвайте тази рецепта. Мисля, че ще ви хареса :)
А ето и какво е необходимо за приготвянето на моята рецепта:
вторник, 17 февруари 2015 г.
Десерт от тиква със сушени плодове
Както сигурно вече сте разбрали, идеята на споделянето на рецепти за Великденските пости се породи и от факта, че няма да използвам нито една храна, която съдържа глутен.
Все пак, времето на постите не е никак малко, така че съм се подготвила и с идеи за десерти без глутен :)
Първият ми десерт е с тиква и сушени плодове и ето как се приготвя:
Качамак със сирене и масло
Тъй като остават само няколко дни, в които могат да се хапват млечни продукти и яйца, съм решила и рецептите, които ще приготвям да са с такива съставки.
А какво по-подходящо от един качамак със сирене. Хем е нещо, което не съм яла от няколко години, хем се готви бързо и лесно, а е и сравнително евтино :)
И така, ето как приготвих моя качамак със сирене и масло:
Абонамент за:
Публикации (Atom)